4 👓
ED Bolton
от Опубликована в 24.3.2022

RU

Матеріальна гуманітарна допомога з Чехії в Україну

RegioJet реагує на прямий запит столичного Києва та керівництва Української залізниці. У співпраці з Člověkem v tísni, ČD Cargo та Rail Cargo Group 1 березня 2022 року ми запустили щоденний гуманітарний залізничний міст між Прагою та Україною. Потягне сполучення працюватиме ЩОДНО в кожному напрямку місткістю до двадцяти вагонів для перевезення людей та гуманітарної допомоги. Ми ввозимо вантажі продуктів харчування, медикаментів та засобів гігієни (за прямим розпорядженням Київського міського управління) в блокадний Київ. Ми веземо від 400 до 600 піддонів допомоги в кожному поїзді. Це найбільша матеріальна гуманітарна допомога Україні.

RegioJet фінансує роботу цих гуманітарних потягів в обох напрямках. RegioJet перевозить матеріальну допомогу з Праги в Україну у співпраці з Člověkem v tísni. Якщо ви хочете зробити фінансовий внесок для надання матеріальної допомоги, ви можете зробити це безпосередньо на цій сторінці «Člověkem v tísni».

Перевезення біженців з України до Чехії

У зворотному напрямку ми розпочали евакуацію людей, голоіне жінок і дітей, і тільки для громадян України та ЄС. Ми відправляємо нічні поїзди з прикордонного міста Перемишль до Праги з зупинками в Остраві, Оломоуці та Пардубіце. До Перемишля пасажири мають добиратися потягами Української залізниці або автомобільними переїздами самостійно.

Поїзд RegioJet має спальні вагони загальною місткістю до 500 міст і достатню міста для перевезення багажу. Пасажирам безкоштовно надається ліжко, ковдра та простирадла, а також безкоштовні напої, гаряча вечеря, вода, сніданок. Відправлення маршруту з Перемишля іноді відбувається о 21:30, частіше потяг відправляється о 22:00, але може і пізніше, якщо чекає на останній запізнілий потяг зі Львова.

ЦІНА КВИТКА: Проїзд безкоштовно. Дорогою до Чехії пасажирів на борту чекають вечеря, сніданок та дрібне частування.

БРОНЮВАННЯ: У напрямку з Чехії в Україну можна забронювати квиток онлайн за символічні 2 крони (3 грн). У напрямку Пршемишль – Чехія бронювання неможливе, ми приймаємо на борт усіх пасажирів з українським паспортом або паспортом будь-якої країни ЄС, але в першу чергу жінок та дітей. Потяг розрахований на 500 ліжок, але загальна місткість до 800 осіб (включаючи місця для сидіння та стоячі місця).

УВАГА: Сполучення Львів – Перемишль забезпечує Українська залізниця, час відправлення та прибуття вказані лише для ознайомлення та може бути змінено. Проїзд безкоштовний, але наш "квиток" в цих сполученнях не гарантує місця. Місткість потягів, включаючи стоячі місця є 2000 осіб. Квитки не можна купити, ви подорожуєте безкоштовно. Якщо ви бажаєте їхати сполученням Української залізниці зі Львова о 15:40, необхідно вранці прибути на залізничний вокзал Львова та стати в чергу під пероном, яку організовують солдати. Український паспортний контроль проходить перед посадкою в потяг безпосередньо на пероні Львівського вокзалу. Польський паспортний контроль проходить після виходу з поїзда в Перемишлі, паспортний контроль триває до 2 годин. Потяг RegioJet чекатиме на вас у разі затримки сполучення зі Львова.

ПРОЖИВЛЕННЯ В ЧЕХІЇ: Волонтери благодійних організацій подбають про вас на вокзалах Чехії та запропонують безкоштовне проживання в приватних або державних закладах.

БЕЗКОШТОВНІ ПОЇЗДИ У ЧЕХІЇ: При цьому всі пасажири з українським паспортом їздять по всій мережі RegioJet, Leo Expres та Чеської залізниці в Чехії безкоштовно.

Кожного дня

Гуманітарний потяг курсуватиме кожного дня в обох напрямках.

Безкоштовно

Безкоштовно для громадян України та ЄС. В першу чергу для жінок і дітей.

До 500 ліжок

У спальних вагонах з Перемишля до Праги ми забезпечимо кількістю місць для 800 осіб

УВАГА: Очікуємо, що потяги українського перевізника на ділянці Лвів - Перемишль будуть переповнені. Бронювання місць на ці потяги - неможливо (перевезення осіб також безкоштовне). Будь ласка прийдіть заздалегідь на призначене місце перед відправленням потягу.

Подивіться на розклад

Потяги від українського перевізника курсуватимуть зі Львова до Перемишля.

У Перемишлі ви пересадитеся на спальні вагони Regiojet. Вийти можна на одній із польських та чеських зупинок.

Вы будете первым, кому это понравилось
Публикации этого автора
5 👓
Матеріальна гуманітарна допомога з Чехії в Україну RegioJet реагує на прямий запит столичного Києва та керівництва Української залізниці. У співпраці з Člověkem v tísni, ČD Cargo та Rail Cargo Group 1 березня 2022 року ми запустили щоденний гуманітарний залізничний міст між Прагою та Україною. Потягне сполучення працюватиме ЩОДНО в кожному напрямку місткістю до двадцяти вагонів для перевезення людей та гуманітарної допомоги. Ми ввозимо вантажі продуктів харчування, медикаментів та засобів гіг...
7 👓
Для легшого початку пакетна пропозиція для громадян України Легко відкрити в будь-якому відділенні Достатньо тільки українського паспорта ...
6 👓
Біженці з України можуть отримати гуманітарну допомогу в розмірі 5000 крон для покриття потреб. Новоприбулі, які дуже в крутному стані, можуть отримати цю грошову допомогу неодноразово. На це розраховує законопроект, ухвалений урядом у середу. Про це у Twitter повідомив міністр праці Мар’ян Юречка (KDU-ČSL). «Допомога в розмірі 5 тис. крон усім біженцям з України», – написав Юречка в соцмережі. За словами міністра, пільга призначена для людей, які шукають притулку в наш...